lördag 2 februari 2013

Ricinolja för levern


När jag läste till näringsterapeut fick vi lära oss att hur man gör ett oljepack med ricinolja. Ricinolja kommer från en växt som heter Palma Christi. På senaste åren har det skrivits mycket om att använda ricinolja för att göra hårinpackningar, enligt vissa växer håret snabbare av detta. Men användningsområdet för oss med Gilberts är av helt annan orsak.

Så här gör du:
Du behöver ricinolja och en bomullstrasa eller liknande. Ricinolja går enklast att hitta på nätbutiker. Du behöver också en varmvattenflaska (det går bra med en vanlig glasflaska med tät kork) och gladpack (plast).

Trasa och olja från www.herbs-hands-healing.co.uk


1. Fyll en varmvattenflaskan med hett vatten. Har du ingen varmvattenflaska kan du använda en vanlig glasflaska fylld med hett vatten.





2. Dränk trasan med ricinolja. Det ska vara relativt mycket olja.
3. Ta trasan och lägg den på kroppen i området över levern.
4. För att trasan ska ligga på plats vira plast ett varv runt kroppen (över trasan).
5. Lägg dig ned och lägg värmepacken över trasan.
6. Ligg cirka 20-40 min. Effekten är ofta att man känner sig lugn. Vissa blir trötta och somnar andra blir pigga efteråt.
7. Oljan sitter ganska "hårt" på huden så du kan behöva duscha.
8. Trasan kan sparas och återanvändas, jag brukar låta den ligga svalt i en påse. Det är rekommenderat att byta trasan relativt ofta.

Det är individuellt hur ofta man ska göra detta. Ett alternativ är att göra det tre dagar i rad och sedan låta kroppen vila ett tag.
Följ gärna upp med ett bad i bittersalt (magnesium sulfat).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar